Snapchat Hesap Silme Ve Hesap Kapatma işlemleri nasıl yapılır? Eski Snapchat hesabınızı nasıl silebilirsiniz? Sizler de Snapchat hesabınız kapatmak için bilgi arıyorsanız sizler için hazırladığımız cevaplara göz atabilirsiniz.

Snapchat Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Snapchat hesap silme ve hesabı kapatma işlemi sadece Snapchat’in kendi resmi sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Hesap kapatma ve hesabı silme işlemleri oldukla basit bir şekilde yapılabilmektedir. Tek bir işlem ile kolaylıkla hesabınızı silebilir ve kapatabilirsiniz.

Eğer hesabınızı devre dışı bıraktıktan sonra tekrar geri açmak isterseniz geri alma süresinin dolup dolmadığına dikkat etmelisiniz. Hesabınızı geri alma süresini doldurduktan sonra kalıcı olarak silinecektir. Bu şekilde bir durum ile karşılaştığınızda yeniden Snapchat hesabı açarak uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Snapchat Hesap Silme İşlemi

  1. Bilgisayarınızdan hemen Snapchat uygulamasının resmi sitesine girin.
  2. Hesap silme sayfasına tıklayın.
  3. Bu bölümde sizden istenilen bilgileri girin. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek oturumunuzu açın.
  4. Tekrar kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmeniz istenecektir. Bilgilerinizi tekrar girerek onaylayın.
  5. Hesabınıza bağlı olan telefon numaranıza bir şifre gönderilecektir. Gelen şifreyi istenilen yere yazın.
  6. Ekranda hesap silme seçeneği tekrar gelecektir. Bu seçeneği tercih edin.
  7. Daha sonra işleminizin onaylandığına dair size bilgi mesajı gelecektir.
  8. Sadece açık olan uygulamanın penceresini kapatarak çıkış işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bu işlemleri takip ederek kolaylıkla Snapchat hesabınızı silebilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz işlemleri yaptıktan sonra Snapchat uygulaması size 30 günlük bir geri gelme süresi vermektedir. Bu süre içerisinde tekrar bilgilerinizi girerek Snapchat hesabınızı yeniden aktif hale getirebilirsiniz. Ancak 30 günlük süreyi aştıktan sonra hesabınıza herhangi bir şekilde erişim sağlayamazsınız.

Bu süreyi aştıktan sonra hesabınıza herhangi bir şekilde giriş yapamayacağınız gibi Snapchat uygulaması içerisinde hesabınız kalıcı olarak tamamen silinecektir.

Eğer kısa bir süreliğine hesabınızı devre dışı bırakmak istiyorsanız yine aynı işlemleri yapabilirsiniz. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi 30. Günü aştıktan sonra hesabınıza erişim sağlayamazsınız. Eğer bu 1 aylık süre içinde tekrar hesabınız açmak isterseniz şifrenizi ve kullanıcı adınızı girerek Snapchat uygulaması üzerinden kolaylıkla hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.



Snapchat Hesabını Silince Mesajlar Da Silinir Mi?

Snapchat hesabınızı askıya aldıktan sonra 1 ay içerisinde tekrar giriş yaparak hesabınızı yeniden kullanım için açabilirsiniz. Süreyi doldurmadan hesabınızı aktif hale getirdiğinizde hesabınızın içinde yer alan mesajlara ve tüm fotoğraf ve videolara da erişebilirsiniz.

Ancak 30 günlük süreyi doldurduktan sonra hesabınız tamamen ve kalıcı olarak silineceği için tekrar hesabınıza erişim sağlayamazsınız.

Bununla birlikte hesabınızın içinde yer alan fotoğraflar, videolar ve tüm mesajlar da süre sonunda hesabınız ile birlikte tamamen silinmektedir. Bu işlemleri süre dolduktan sonra herhangi bir şekilde geri alamazsınız.

Snapchat Uygulamasını Silmek Hesabı Siler Mi?

Diğer sosyal medya platformları gibi Snapchat uygulaması da en çok tercih edilen sosyal platformlardan biridir. Bununla birlikte sadece cihazlarınızdan Snapchat uygulamasını kaldırdığınızda hesabınızı silmiş olmazsınız.

Uygulamayı tekrar cihazınıza yüklediğinizde giriş bilgilerinizi doldurarak yeniden kullanmaya devam edebilirsiniz.

Snapchat uygulamasını telefonunuzdan kaldırdığınızda sadece uygulamayı kaldırdığınızı unutmamakta fayda var. Yaptığınız uygulamayı silme eylemi hesabınızı kesinlikle silmez.

Snapchat Hesabı Yeniden Nasıl Etkinleştirilir?

Hesabınızı geçici olarak dondurduğunuzda bir ay içerisinde yeniden giriş bilgilerinizi kullanarak hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Ancak tekrar belirtmekte fayda var.

Kesinlikle hesabı dondurduğunuz günden sonra 1 ay içerisinde yeniden giriş yapmanız gerekiyor.

Bununla birlikte eğer uygulamayı telefonunuzdan sildiyseniz öncelikli olarak uygulamayı tekrar yüklemeniz gerekmektedir. Daha sonra kullanıcı adınız ve şifreniz ile hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.

Telegram Sesli Sohbet Özelliği Yenilendi adlı konumuza buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Daha yeni Daha eski